Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch Santeon ziekenhuis. Wij behandelen patiënten – met complexe aandoeningen – uit Rotterdam-Zuid en de regio. Onze patiëntenpopulatie is multicultureel. Er zijn veel specialismen in huis. Bovendien vind je bij ons 1 van de 3 brandwondencentra in Nederland, hebben we een Dialysecentrum dat in 2021 67 jaar bestaat, een Robot Expertisecentrum, en een Level III Intensive Care.

Ons operatiekamercomplex

Ons operatiekamercomplex is groot, met 12 OK’s, waarvan 1 op de dagbehandeling en 1 op het Brandwondencentrum. Jaarlijks opereren we zo’n 18.000 patiënten. Omdat we op sommige gebieden, zoals prostaatoperaties, een leidend centrum zijn, komen patiënten vanuit veel andere ziekenhuizen naar ons voor een operatie. Daarnaast zijn we hét acute centrum op Zuid. Dat betekent dat je ook veel ongeplande operaties tegenkomt. In onze OK’s kom je de meest geavanceerde hi-tech apparatuur tegen. Zo hebben we twee Da Vinci-robots, die vooral worden ingezet voor prostaat- en whipple-operaties. Van jou als operatieassistent of anesthesiemedewerker vraagt dit om extra skills.

Jouw ontwikkeling

Wij vinden je ontwikkeling heel belangrijk. Zo zijn er veel opleidingen en cursussen die je kunt volgen, onder meer aan onze eigen Maasstad Academie. Je kunt deelnemen aan verschillende projectgroepen of je specialiseren tot vakspecialist. En zijn er bepaalde soorten operaties die je liever doet dan andere, dan houden we daar rekening mee.

Boven alles Rotterdams

Onze medewerkers noemen ons ziekenhuis boven alles Rotterdams. Wat ze daaronder verstaan? Dat we informeel zijn, bevlogen, ondernemend, ambitieus, direct, laagdrempelig, onze mouwen opstropend voor onze patiënten, voor elkaar klaar staan én een goed gevoel voor humor hebben!