Samen zijn we beter voor elkaar!
In het Ikazia Ziekenhuis hebben we warme aandacht voor onze patiënten en voor elkaar als collega’s.

We gaan hier met elkaar om op basis van respect en oprechte interesse.
Dit zorgt ervoor dat jong en oud zich bij ons thuis voelt. We zijn er trots op dat we
ons met hoofd, hart en handen inzetten.

We zijn een middelgroot ziekenhuis waarin je vrijwel alle specialismen vindt.
De kleinschaligheid zorgt voor korte communicatielijnen tussen de verschillende
afdelingen. Met elkaar werken we continue aan verbetering van onze kwalitatief
hoogwaardige zorg.

Op de OK in het Ikazia Ziekenhuis hebben we 6 operatiekamers met moderne apparatuur
en een volledig geïntegreerd patiëntendossier (HIX). Het is een kleinschalige afdeling waar

ruimte is voor groei. De meeste specialismen en ingrepen zijn hier vertegenwoordigd.

Dit zorgt ervoor dat jij brede ervaring op kan doen en jij ook genoeg uitgedaagd wordt,
waardoor jouw ontwikkeling nooit stil staat. Op de OK staat een enthousiast en
betrokken team die nauw samenwerkt om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Groei jij met ons mee?

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is een algemeen en kleinschalig ziekenhuis met 332 bedden. De korte lijnen en familiaire sfeer kenmerken onze cultuur.
We zijn continu gericht op het verbeteren van onze dienstverlening. Onze missie is dan ook:
‘Elke dag en elk moment samen werken aan de best denkbare zorg voor elke patiënt en zijn naasten.’
We zijn er van overtuigd dat de best denkbare zorg wordt geleverd door onze mensen. Deze zorg lever je natuurlijk nooit alleen. Het is altijd een samenwerking van zorg binnen het ziekenhuis, in de keten waarbij de patiënt natuurlijk centraal staat!

In 2020 hebben wij een gloednieuwe OK in gebruik genomen. Het nieuwe OK complex bestaat uit 6 OK’s, een grote centrale opdekruimte en een ruime holding-recovery. We hebben een nieuwe koffieruimte, apparatuur berging en een 7e OK.

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch Santeon ziekenhuis. Wij behandelen patiënten – met complexe aandoeningen – uit Rotterdam-Zuid en de regio. Onze patiëntenpopulatie is multicultureel. Er zijn veel specialismen in huis. Bovendien vind je bij ons 1 van de 3 brandwondencentra in Nederland, hebben we een Dialysecentrum dat in 2021 67 jaar bestaat, een Robot Expertisecentrum, en een Level III Intensive Care.

Ons operatiekamercomplex

Ons operatiekamercomplex is groot, met 12 OK’s, waarvan 1 op de dagbehandeling en 1 op het Brandwondencentrum. Jaarlijks opereren we zo’n 18.000 patiënten. Omdat we op sommige gebieden, zoals prostaatoperaties, een leidend centrum zijn, komen patiënten vanuit veel andere ziekenhuizen naar ons voor een operatie. Daarnaast zijn we hét acute centrum op Zuid. Dat betekent dat je ook veel ongeplande operaties tegenkomt. In onze OK’s kom je de meest geavanceerde hi-tech apparatuur tegen. Zo hebben we twee Da Vinci-robots, die vooral worden ingezet voor prostaat- en whipple-operaties. Van jou als operatieassistent of anesthesiemedewerker vraagt dit om extra skills.

Jouw ontwikkeling

Wij vinden je ontwikkeling heel belangrijk. Zo zijn er veel opleidingen en cursussen die je kunt volgen, onder meer aan onze eigen Maasstad Academie. Je kunt deelnemen aan verschillende projectgroepen of je specialiseren tot vakspecialist. En zijn er bepaalde soorten operaties die je liever doet dan andere, dan houden we daar rekening mee.

Boven alles Rotterdams

Onze medewerkers noemen ons ziekenhuis boven alles Rotterdams. Wat ze daaronder verstaan? Dat we informeel zijn, bevlogen, ondernemend, ambitieus, direct, laagdrempelig, onze mouwen opstropend voor onze patiënten, voor elkaar klaar staan én een goed gevoel voor humor hebben!

In dit kleine ziekenhuis bieden we grootse zorg aan de patiënt. Op de OK kom je terecht bij een hechte club collega’s die vaker wel dan niet met elkaar delen wat ze bezighoudt. In deze familiaire sfeer streven we naar optimale zorg en welbevinden voor de patiënt. Bij ons wil je komen werken als je houdt van kleinschalig, hard werken, gezelligheid en hoge zorgkwaliteit.

Op de OK van Erasmus MC is geen dag hetzelfde. Hier kom je ingrepen tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Elk moment kan de planning omgegooid worden voor een patiënt in een acute situatie. Weliswaar ben je soms bij minder operaties dan in een perifeer ziekenhuis, maar de operaties zijn meestal wel diverser, complexer en uitdagender.

Grootste OK-complex van Nederland
Ons moderne en hightech OK-complex bestaat uit 36 operatiekamers, 5 interventiekamers en 1 innovatieve magneetkamer waar ablaties verricht worden. In Nederland zijn slechts 2 van deze innovatieve magneetkamers in gebruik.

Op onze OK is een AH to Go met 24 uur per dag verse producten en vers gemalen koffie. Het is de eerste ‘to go’ op een OK-complex wereldwijd. Ideaal als je even snel iets te eten willen halen zonder te hoeven omkleden. Handig toch?!

Wij zijn het Erasmus MC.

Geworteld in Rotterdam, wereldstad en thuishaven. Het grootste, en misschien wel meest innovatieve universitair medisch centrum van Nederland. We lopen voorop en zijn trendsettend.

In ons state-of-the-art gebouw werken we met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen. Een prachtige werkomgeving die innovaties, excellente zorg en samenwerking mogelijk maakt en stimuleert.

Elke dag wordt met toewijding en passie gewerkt aan alles waar het Erasmus MC voor staat:

•       Veilige zorg voor patiënten met complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften.

•       Onderscheidend onderwijs dat aansluit bij de zorg- en gezondheidsvraagstukken van morgen.

•       Toonaangevend onderzoek dat ziekten en aandoeningen helpt te begrijpen, voorspellen, behandelen en voorkomen.

Wil je het beste van 2 werelden? Dan zit je bij ons goed! Je werkt namelijk op 2 OK-complexen. We leveren bij Franciscus Gasthuis voornamelijk hoog complexe- en acute zorg, terwijl de focus in Franciscus Vlietland meer op de electieve zorg ligt. Je merkt het bij ons vanzelf: iedere dag is uitdagend! Daarnaast betekent werken op 2 locaties voor jou dat we je een brede opleiding bieden waarin alle verplichte specialismen voor jouw opleiding vertegenwoordigd zijn. Met grote buitenramen en dus veel daglicht is het OK-complex van Franciscus Vlietland hypermodern. Daarnaast werken we keihard aan een heel nieuw OK-complex voor Franciscus Gasthuis met niet 1, maar 2 hybride OK’s. Ons motto? 1 team, 1 taak. Voor ons ben je een onmisbare schakel in het operatieteam. We zijn als ziekenhuis groots in ons kunnen, maar klein genoeg om de familiaire sfeer te behouden. Wedden dat je altijd wel een bekende tegenkomt als je door onze gangen loopt? Als topklinisch ziekenhuis bieden we je voldoende mogelijkheden om te blijven leren en om je door te ontwikkelen in je vak. Je kan je bij ons specialiseren, een opleiding volgen, meedenken op het gebied van kwaliteit en veiligheid en nog veel meer. Kom je ontdekken wat we voor jou in petto hebben?