Vacature
Anesthesiemedewerker in opleiding
Start september 2021

De Rijnmondse ziekenhuizen bundelen hun krachten en werken samen om operatieassistenten op te leiden. Het Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Het van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland bieden de gezamenlijke opleiding tot operatieassistent aan. Het Spijkenisse MC biedt aanvullende stagemogelijkheden. Tijdens de opleiding (2 jaar en 10 maanden) ben je in dienst van één van de ziekenhuizen en word je opgeleid tot anesthesie medewerker. Je kunt werkervaring op doen binnen verschillende werkomgevingen met gedreven collega’s.

Wat ga je doen?

Als anesthesiemedewerker werk je nauw samen met de anesthesioloog. Je werkt samen in een operatieteam waarin iedereen eigen taken heeft. De anesthesioloog bespreekt samen met de patiënt voor welke anesthesietechniek er gekozen zal worden.

Onder eindverantwoordelijkheid van de anesthesioloog voer jij zelfstandig bepaalde taken uit. Zo controleer je voor de operatie alle apparatuur, help je de patiënt onder narcose of plaatselijke verdoving en zorg je ervoor dat de patiënt goed gepositioneerd is.

Rondom de operatie begeleid je de patiënt, geef je uitleg over de procedures en over wat je gaat doen en stel je de patiënt gerust. Je bewaakt voortdurend de vitale functies van de patiënt. Hierbij onderneem je actie en stel je de anesthesioloog hiervan op de hoogte.

Wil je meer weten? Neem alvast een kijkje op jouw toekomstige leer- en werkplek.

Wil je meer weten? Proef de sfeer!

Over de opleiding

De opleiding is een combinatie van theoretisch kennis en het opdoen van ervaring in de praktijk. Tijdens het eerste half jaar ligt de nadruk op de theorie. De theorie wordt gegeven bij de Erasmus MC Zorgacademie in Rotterdam. Na het behalen van de theorie neemt het praktijkleren een belangrijke plaats in.

De opleiding start 1 september 2021 en begint met de BVP (beroepsvoorbereidende periode) van een half jaar. Deze moet je positief afsluiten voor je door kan gaan met de opleiding. Tijdens deze periode krijg je al een goed beeld van jouw aankomende werk.

Wij vragen

 • Je hebt een havo of vwo diploma met bij voorkeur profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek;
 • Of je hebt een mbo-4 opleiding (bij voorkeur zorggerelateerd);
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je hebt passie voor het vak;
 • Je hebt goede sociale vaardigheden, omdat je veel en intensief in teamverband werkt. Je bent van nature iemand die met veel verschillende mensen makkelijk op kunt schieten;
 • Je bent leergierig en kunt goed feedback ontvangen en geven. Bovendien beschik je over verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je neemt het initiatief om nieuwe dingen te leren en te doen. Maar ook durf je het aan te geven als je ergens nog niet klaar voor bent of twijfelt;
 • Je staat stevig in je schoenen, want in dit werk ga te maken krijgen met confronterende situaties zoals (jonge) mensen met ernstige ziekten of ingrepen bij mensen die slachtoffer zijn van zware ongevallen;

Wij bieden

 • Een uitdagende en betaalde opleiding in een ziekenhuis;
 • Een salaris conform cao Ziekenhuizen of cao UMC (afhankelijk van het ziekenhuis waar je gaat werken).
 • Conform de cao Ziekenhuizen ontvang je de eerste 6 maanden een leerovereenkomst met een zakgeldregeling, deze is gebaseerd op het wettelijk minimumloon en hangt daarom af van je leeftijd. Hierna ontvang een leer-arbeidsovereenkomst met een leerling salaris of, indien het je 2e opleiding in de zorg betreft, een salaris op basis van werkervaring.

Solliciteren

Het is niet meer mogelijk om voor een opleidingsplaats in september te solliciteren.  De procedure voor een opleidingsplek begin 2022 start in oktober 2021.

 

 

Meer informatie

Informatie over de deelnemende ziekenhuizen en de opleiding vind je op dit platform (www.samenopleidenok.nl). Besluit je te solliciteren en kom je na de briefselectie in aanmerking voor de verdere procedure, dan nodigen we je uit voor de (online) informatiebijeenkomsten. Daarna volgt er een verdere kennismaking per video en hoor je vervolgens of je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek bij het ziekenhuis waar we je (in overleg met jou) hebben ingedeeld. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een assessment en een meeloop dag. In april en mei vinden de laatste sollicitatiegesprekken plaats. Het opleidingstraject start in september 2021.